سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده

حجه الاسلام ناصر اکبری

در مورد وجود مذاکره و معامله ی سازنده در کربلا که آقای روحانی چند روز پیش در زنجان مطرح کرد حقیر سخنی دارم؛ محل مناقشه ی ما با کلام وی عدم ذکر شاخص بودن واقعه از جانب ایشان است.

هر واقعه ای ممکن است مشتمل بر مسائل مختلفی باشد اما وقتی بخواهند واقعه را وجه شبه قرار دهند جریان شاخص و نماد اصلی آن را ذکر می کنند نه حواشی و پاورقی آن را چنانکه در فتح مکه آنچه شاخص است، عفو عمومی است؛ در جنگ جمل و نهروان، شاخص؛ قلع و قمع نفاق بود و در صلح امام حسن، شاخص؛ صلح مصلحتی با عزت بود.

عاشورا هم به نوبه ی خود، شاخصی دارد که همان شهادت طلبی و فدا کردن تمام هستی خود می باشد. کربلا بر هر چیزی که مشتمل باشد چه نصیحت چه مذاکره و.... باز هم تبلور و نماد شهادت و جهاد و هیهات منا الذله است و بقیه ی اتفاقات، حاشیه و طفیلی بوده است لذا مقام معظم رهبری عاشورا را به عنوان تهدید دشمن و تیر نهایی ترسیم نموده اند و نقل به مضمون میفرمایند: "اگر دشمن به ما فشار آورد حرکت ما حرکت عاشورایی خواهد بود." این یعنی اینکه وقتی می خواهیم از عاشورا و کربلا حرف بزنیم باید از شهادت و مبارزه حرف بزنیم نه اینکه آن چند نصیحت به عمر بن سعد ملعون را ببینیم.
 
و اما نفس مذاکره ی سیدالشهداء با عمر، مذاکره ی اصطلاحی نبود بلکه امام حسین علیه السلام در این مذاکره عمر را توبیخ و تهدید به عذاب می نماید و میفرمایند:" ... از گندم ری نخواهی خورد... گویا سرت را بالای نی می بینم که بچه های کوفه به آن سنگ میزنند." و جالب تر آنکه در مذاکره امام حسین علیه السلام و عمر بن سعد، این عمر بود که می خواست بدون پرداخت هزینه و بدنامی و جنگ، کار را به نحوی خاتمه دهد، لذا در نامه ی خود به ابن زیاد، به امام حسین علیه السلام دروغ می بندد و میگوید؛ حسین قبول کرده که دستش را در دست یزید بگذارد و آن قدر نرمش نشان می دهد که نامه ی تهدید به عزل او صادر می شود. و باز نکته ی مهم اینجاست که این عمر بود که دنبال مذاکره بود و به محض ورود به کربلا، فرستاده ای را به جانب امام حسین علیه السلام می فرستد.
 
نتیجه اینکه اگر نگوییم وجه شباهتی بین مذاکرات فعلی هسته ای وجود ندارد حداقل می توان گفت که وجه شباهت کافی یافت نمی شود بخصوص اینکه وقتی وضع خیمه گاه سیدالشهداء و مملکت خود را مقایسه می کنیم درمی یابیم که وضع خیمه گاه بی آب و غذا و در معرض نابودی کامل کجا  وضع اقتصادی و دفاعی مملکت ما کجا. آری؛ به فرمایش امام خامنه ای ما در موضع بدر و خیبر هستیم نه شعب ابیطالب.
 
با این حال، سیدالشهداء علیه السلام برای آب التماس نکرد و بدون تکیه بر مذاکره، در شب تاسوعا با اتکا به زور و بازو و اسلحه بیست مشک آب به خیمه گاه آورد. ای کاش رئیس جمهور محترم، این مساله را بیشتر توضیح می داد تا محل و معنی تعامل در کربلا را بدانیم و دچار ابهام نشویم.



موضوع مطلب : دولت11

شنبه 93 آبان 3 :: 10:46 عصر

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت